Tamron 28-75mm f2.8

Inmiddels heb ik wat meer foto’s gemaakt met mijn Panagor Macro Converter. Ditmaal met mijn Tamron 28-75mm f2.8. Dat werkt ook, in het hele zoomgebied van 28-75mm (overigens blijkt de Tamron 75-300mm alleen in het bereik boven de 135mm scherp te kunnen stellen met de Macro Converter, maar dat terzijde).

Flitsen met LumoPro LP160

Wat vooral het vermelden waard is, zijn de betere resultaten die ik krijg als ik erbij flits. Uiteraard. Alleen ben ik niet zo’n ervaren flitser en dacht ik dat macro flitsen weer een aparte discipline is. Gelukkig lukt het met mijn houtje-touwtje oplossing eigenlijk ook prima!

Ik gebruik een LumoPro LP160 flitser, uiteraard los van de camera. Anders flitst hij finaal over het onderwerp heen. Omdat ik geen draadloze trigger heb, klap ik de flits van de camera omhoog en zet de LumoPro in slave-mode. Die vuurt netjes in sync bij (in dit geval) 1/125sec. Tot zover alles logisch. Wat me vooral verbaasde, is dat mijn onderwerpen (klein kikkertje en een tor) geen krimp gaven bij de flits en gewoon (of compleet versuft??) blijven zitten 🙂

Kikker

Het onderwerp is hier een kikkertje dat een paar dagen geleden nog kikkervisje was. Een minuscuul diertje met alles erop en eraan! ca. 6mm lang.

(klik op een foto voor grotere weergave)

Kever

Ik ben geen insectoloog, dus voor mij gewoon een brandhoutkever (er komen met regelmaat dit soort beestjes uit ons haardhout, vandaar). Vandaag eerst wat foto’s genomen voordat ik ‘m naar buiten heb gedaan. Lengte ca. 11mm. De eerste foto is een klein beetje gecropt.

(klik op een foto voor grotere weergave)

Nog steeds geen supertele foto’s gemaakt. Dat komt binnenkort nog eens, hoop ik. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik macro ook wel erg leuk vind. Het is een hele nieuwe wereld!

Wolfspin