In de afgelopen week kreeg ik de gelegenheid om een uurtje met een nieuwe BMW i8 plugin hybrid te rijden en deze te fotograferen. Zo’n kans laat je natuurlijk niet voorbij gaan.

Ik ben geen autokenner, maar je merkt aan alles dat dit een heel bijzondere auto is. Heel wat mensen die ik ben voorbijgereden, hebben nu een zere nek!

Helaas was het weer niet erg fraai. Net geen regen, maar zwaar, vochtig weer en een strakgrijze, saaie lucht. Daarom heb ik gekozen voor een omgeving met wat meer industriële look. Verder wist ik een tunneltje met graffiti, waar de auto ook mooi uitkomt, vind ik.

Gebruikte apparatuur

Ik heb gebruik gemaakt van een Pentax K-5ii met Pentax DA* 50-135mm f2.8 (met polarisatiefilter) en een Tamron AF 17-50mm f2.8. Daarnaast had ik een Pentax AF-540 FGZ flitser op statief staan die ik aanstuurde met mijn triggersetje van Yongnuo. Eigenlijk had ik nog een tweede flitser moeten hebben, maar ja. Die had ik op de achterbank van mijn auto laten liggen toen ik wegging…

 

Last week I had the opportunity of driving around for an hour with the all-new BMW i8 plugin hybrid, and taking it out for a shoot. An opportunity to be seized, naturally!

I’m not a car freak, but everything in this car screams “I’m special!”. Many necks were turned as I drove by.

Unfortunately the weather was not very cooperative. It was barely dry with a heavy, dull gray sky. That’s why I selected an environment with a bit industrial look. I happened to know a cyclist’s tunnel adorned with graffiti, which makes the car stand out nicely, I think.

Equipment used

I used my Pentax K-5ii with Pentax DA* 50-135mm f2.8 (with circulair polarizer) and a Tamron AF 17-50mm f2.8. I addition I had mounted a Pentax AF-540 FGZ flash on a stand, triggered with my Yongnuo flash trigger set. I should have had two flashes, but I left one in my own car when leaving with the i8…